AANLEG FIETSPAD TRIMAARZATE EN STATIONSOMGEVING IN SINT DENIJS

IMG_20151001_145121898In de provincieraad van 24 september 2015 werd het bestek en de gunningswijze voor de heraanleg van de Trimaarzate van Sint-Denijs (Zwevegem) tot Spiere-Helkijn (fase 2) én voor de aanpak van het voormalige stationsplein in Sint-Denijs (fase 3) goedgekeurd.

Samen met Dirk Vanluchene, Schepen Openbare Werken (CD&V), voerde ik een vijftal jaar geleden de eerste gesprekken tussen de gemeente en de provincie in dit dossier. En met succes!

Als voorzitter van de Provincieraad teken ik heel wat dossiers maar dit was toch een specialeke!

Met een bedrag van 1,875 miljoen EUR (excl BTW) zal de provincie het volledig tracé tussen Avelgem en Spiere-Helkijn vernieuwd hebben, inclusief het stationsplein van Sint-Denijs. De eerste fase tussen Avelgem en Sint-Denijs is nu al in uitvoering, kostprijs 635 000 euro. Het nieuwe gunningsdossier omvat enerzijds de aanleg van het pad van Sint-Denijs tot in Helkijn met een raming van 858 000 EUR.

Anderzijds is voor omgevingsaanleg van het stationsplein te Sint-Denijs 380 000 EUR voorzien, de provincie neemt hier 75% van de kosten op zich (288 000 EUR) en de gemeente Zwevegem draagt 25% of 92 000 EUR bij (vooral voor ingrepen gerelateerd aan de gemeenteweg Helkijnstraat).

De provincie staat dus in voor o.a. de funderingen en verhardingen, groenaanleg, grondwerken, signalisatie en wegmarkering langs de Trimaarzate en op het plein.

Voorzitter van de provincieraad en gemeenteraadslid in Zwevegem Eliane Spincemaille (CD&V), is heel tevreden met de beslissing van de provincieraad vandaag.

“Het gaat hier over een belangrijke fiets- en wandelroute die deel uitmaakt van het recreatieve netwerk tussen Leie en Schelde. Langs deze groene as is trouwens ook een ruiterpad aanwezig. De heraanleg is gericht op veiligheid van de recreanten, zorgt voor aangename rustruimtes en gebeurt met respect voor natuur en omgeving. Bewoners en gemeentebestuur kozen vijf jaar geleden om het “lelijk plekje” van het verloederende stationsplein in Sint-Denijs aan te pakken. Dit wordt de blikvanger van het project: een echt plein met twee perrons op zithoogte als knipoog naar het vroegere station, fietsenstallingen, bomen en groen. Alleen dankzij de aanzienlijke inbreng van de provincie is het opwaarderingsproject van deze buurt haalbaar.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *