Stadlandschap Leie en Schelde

stadlandschap 16 oktober 2015Op vrijdag 16 oktober lanceerde de Provincie West-Vlaanderen het ‘Stadlandschap Leie en Schelde’.

Met het initiatief wil de Provincie, samen met de partners uit de regio, de natuur en het landschap in de regio van Zuid-West-Vlaanderen versterken. (meer…)

Hoera, maar restauratie Sint-Pietersbrugje komt 2 jaar te laat

St PietersbrugjeCD&V-raadslid Vic Ravelingeen kaartte de desolate toestand aan van het Sint-Pietersbrugje in Moen, momenteel helemaal géén visitekaartje voor onze gemeente. We vernamen dat de lang beloofde werken met hun uitvoering nog eens minstens met één jaar achteruitschuiven: aanbesteding voor 2016. (meer…)

AANLEG FIETSPAD TRIMAARZATE EN STATIONSOMGEVING IN SINT DENIJS

IMG_20151001_145121898In de provincieraad van 24 september 2015 werd het bestek en de gunningswijze voor de heraanleg van de Trimaarzate van Sint-Denijs (Zwevegem) tot Spiere-Helkijn (fase 2) én voor de aanpak van het voormalige stationsplein in Sint-Denijs (fase 3) goedgekeurd.

Samen met Dirk Vanluchene, Schepen Openbare Werken (CD&V), voerde ik een vijftal jaar geleden de eerste gesprekken tussen de gemeente en de provincie in dit dossier. En met succes!

Als voorzitter van de Provincieraad teken ik heel wat dossiers maar dit was toch een specialeke! (meer…)

Opening fietspad Waregem-Zulte met fietsinrijpunt en voorstelling publicatie “fietssnelwegen”

F0033Het nieuwe fietspad langs de spoorlijn Waregem-Zulte werd op woensdag 24 juni 2015 officieel ingereden. Het betreft een tracé van 850 meter en maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, het netwerk van fietsroutes voor de dagelijkse verplaatsingen. (meer…)

Avelgemse Ijzerwegbrug geopend

brug AvelgemOp de tonen van de Europese hymne sneden de burgemeesters van beide oevergemeenten op zaterdag 11 mei 2015 het Belgische lintje door. Een Europees project, een Belgisch project, ja zelfs een Vlaams, West-Vlaams en Waalsproject, dat is de IJzerwegbrug. (meer…)

Wandelnetwerk Land van Streuvels

Land van Streuvels in Otegem

Land van Streuvels in Otegem

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het tiende wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: Land van Streuvels. Het situeert zich in Anzegem, Zwevegem (Otegem) en Wortegem-Petegem en biedt een goede mix tussen natuur, landschappen en historische bezienswaardigheden. Het netwerk werd op zondag 26 april 2015 geopend in het Domein Sint-Arnoldus in Tiegem (Anzegem). (meer…)

Driedaagse van West-Vlaanderen – rit met aankomst in Harelbeke

Yves Lampaert eert Phillippe maart 2015

Mooi gebaar van ritwinnaar Yves Lampaert, hij legt zijn zegebloemen neer, op het podium, bij de foto van de overleden voorzitter Philippe Vandendorpe. Een mooi gebaar van troost voor enerzijds de familie van Philippe en anderzijds zijn teamgenoten in de organisatie van De Vlaamse Pijl.

7 maart 2015 … een dag met dubbele gevoelens …

Kampioenenviering Sportraad Zwevegem op 6 maart 2015

sportviering 2015

sportviering 2015

Op de jaarlijkse viering van de laureaten in de Sport in Zwevegem  werden, door de Provincie West-Vlaanderen,  ook de bestuursleden met een lange staat van dienst in hun club gehuldigd. (meer…)

Focus WTV aflevering Provinciaal Domein

Bekijk hier de uitzending over sociale economie.
(meer…)

Provincieraad

  • toespraak eedaflegging dec 2012
    rede van de gouderneur oktober 2013 (Welkom in West-Vlaanderen)
    raadszitting
(meer…)