Wandelnetwerk Land van Streuvels

Land van Streuvels in Otegem

Land van Streuvels in Otegem

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het tiende wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: Land van Streuvels. Het situeert zich in Anzegem, Zwevegem (Otegem) en Wortegem-Petegem en biedt een goede mix tussen natuur, landschappen en historische bezienswaardigheden. Het netwerk werd op zondag 26 april 2015 geopend in het Domein Sint-Arnoldus in Tiegem (Anzegem).
Land van Streuvels is het tiende wandelnetwerk dat door Westtoer gerealiseerd is in de Provincie West-Vlaanderen en het tweede wandelnetwerk in de Leiestreek. Het strekt zich uit over Anzegem, Zwevegem en Wortegem-Petegem en omvat de deelgemeenten Anzegem, Vichte, Gijzelbrechtegem, Kaster, Tiegem, Ingooigem en Otegem. In het wandelnetwerk worden tegelpaden en kerkwegels geïntegreerd en met elkaar verbonden. De bosrijke en aantrekkelijke omgeving van de Tiegemberg vormt de kern van het wandelgebied.

De naam van het wandelnetwerk verwijst naar de schrijver Stijn Streuvels, wiens woonhuis ‘Lijsternest’ in Ingooigem recent nog door de Provincie is gerenoveerd en ingericht als museum en schrijversresidentie. Deze bezoekersattractie wordt door het nieuwe wandelnetwerk ontsloten.

Praktisch:
Het nieuwe wandelnetwerk is goed voor 119 kilometer wandelpaden en telt 157 knooppunten. De signalisatie gebeurt in twee richtingen. De wandelnetwerkkaart in scheurvrij en waterbestendig papier is te koop voor € 6 op shop.westtoer.be. Naast praktische informatie wordt ook inhoudelijke duiding bij natuur, landschap en cultuurhistorie gegeven.

Daarnaast is de kaart te koop op volgende plaatsen:

• Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge), T 050 30 55 00
• Toerisme Anzegem, Westdorp 3, 8573 Anzegem, T 056 68 82 50, toerisme@anzegem.be, www.anzegem.be
• Toerisme Zwevegem, Blokkestraat 29 bus 1, 8550 Zwevegem, T 056 76 55 70, cultuur@zwevegem.be, www.zwevegem.be
• Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge, T 0800 20 021, provincie@west-vlaanderen.be, www.west-vlaanderen.be/informatiecentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *